Zowel de focus op leren in de beroepspraktijk als de snelheid van het leren is met allerlei vormen van werken en leren gediend
Focused-Learning
About Brooklyn

Expertise gebieden

Visie & Strategie

Nu kiezen voor straks: onderwijs heeft te maken met allerlei vormen van krimp en groei en hoe speel je daar het beste op in? Nieuwe maatschappelijke vraagstukken dienen zich ook dwingender aan: duurzaamheid, cleantech, vergroening, digitalisering en technologie. Het zijn stevige uitdagingen die vandaag en morgen effect zullen hebben op het onderwijs. De IPAD school is amper opgestart of is al weer ingehaald of achterhaald. Focused Learning is partner en ondersteunt het onderwijs bij visie- en strategieontwikkeling. Een visie geeft energie, is helder en relevant, maar ook uitvoerbaar.

Ontwikkeling

Vernieuwingen in het onderwijs, van vmbo tot hbo kosten veel energie en tijd. Focused Learning is specialist in het ontwikkelen van vernieuwd (v)mbo en hbo. Van keuzevak en VMBO toolbox tot (sensor)technologie in economie en zorg, van Automotive college tot Associate Degree opleidingen. Ontwikkelen van MOOC’s en allerlei slimme blended onderwijsvormen zorgen voor waardetoevoeging.

Implementeren

Visies ontwikkelen is leuk, implementeren is kunst. 75% van de vernieuwingsprojecten leveren niet het gewenste resultaat op. Het plan kan ok zijn, maar als de vaardigheden en aanpak niet goed zijn of simpelweg aansturing ontbreekt, werkt opeens alles contraproductief. Focused Learning levert geïnspireerde en doorgewinterde implementatie-specialisten.

Innovatie

Innovatie, De nieuwe bedrijfsschool. Werken en leren wordt door jong en oud, bedrijf en branche het meeste gewaardeerd. Zowel de focus op leren in de beroepspraktijk als de snelheid van het leren is met allerlei vormen van werken en leren gediend. Focus learning is kennis- en praktijkpartner in het ontwikkelen, opzetten en implementeren van publiek-private vormen van samenwerking. Het goede businessmodel zorgt voor heldere keuzen. Maak het verschil!

Professionalisering

Professionalisering, learning communities. Ook voor professionals in bedrijf en op school geldt dat leren met en van elkaar inspireert en motiveert. Onderwijs lukt het maar moeilijk om het leren van professionals concreet vorm te geven. Met de blended learning aanpak van Focused Learning gebeuren drie dingen : professionaliseren krijgt zin, bouwt aan goede resultaten en faciliteert (coachende) docenten en management in hun taakuitoefening. Ontwikkel jezelf is het motto, doe het samen!

No data- no talk

No data- no talk: Big DATA in het onderwijs. Wij helpen bedrijven, branches, schoolbesturen en –directies door data te vinden die hun beleids- en besluitvormingstrajecten ondersteunt. We zijn gespecialiseerd in het bewerken van (open en big) onderwijsdata tot organisatie specifieke informatie. Of het nu gaat om de beroepskolom in de regio, de zoektocht naar tekorten op de arbeidsmarkt, meerjarenramingen of macrodoelmatigheid in het (beroeps-)onderwijs.

About Brooklyn

Neem contact op!